Bilförsäkring Volvo

Gör en gratis jämförelse och hitta billigaste bilförsäkringen för Volvo.

Bilförsäkringar

Compricer

Jämför bilförsäkring helt gratis på Compricer.se. Hitta det bästa priset att försäkra din bil för.

insplanet

Jämför bilförsäkring helt gratis på insplanet.com. Hitta det bästa priset att försäkra din bil för.

Moderna

Modernas bilförsäkring är en trygg försäkring för dig som bilägare oavsett vilken bilmodell du kör.

Folksam

Få prisförslag direkt online på Folksams bilförsäkring. Topprankad i Konsumenternas jämförelse.

Ica försäkring

Dubbel Ica-bonus när du har Icas bilförsäkring. Högt rankad i Konsumenternas jämförelse.

Få prisförslag direkt online! Högsta betyg från kunderna. Teckna din bilförsäkring hos Svedea idag.

Volvo bilförsäkring för Volvoägare

Som bilägare av en Volvo så finns det möjlighet att skaffa sig Volvos egna försäkring som erbjuds av Volvia Försäkring som samarbeta med tillverkaren. Dessutom kan du också räkna med vagnskadegaranti eller personvagnsgaranti när du köper ny bil du får också andra garantier av tillverkaren som nybilsgaranti och rostskyddsgaranti. Det som Volvia kallar för personvagnsgaranti kallas hos andra vagnskadegaranti och innebär att skada på plåt och lack täcks. Garantin gäller alltid i tre år vilket gör att du enbart behöver teckna en halvförsäkring.

Precis som för alla andra så baseras årspremien/priset på olika parametrar så för att få ett exakt pris behöver du som ägare uppge registreringsnummer först och främst. Sedan kan andra uppgifter behövas för att få sin offert. Glöm inte att alltid jämföra med de ordinarie försäkringsbolagen då även de kan ge bra försäkring till din bil.

Garantier med Volvo bilförsäkring

Originalbilsgaranti

Volvia säger sig vara ensamma i branschen om att erbjuda denna garanti. Med denna så innebär det att du alltid får originaldelar vid reparation hos en auktoriserad Volvoverkstad. På så sätt garanteras både säkerheten men också andrahandsvärdet då det bara använts delar som är skapade för din bil.

Rostskyddsgaranti

Volvo Cars erbjuder en garanti mot rost i hela 12 år vilket är otroligt bra och den försäkrar ett kostnadsfritt byte av den genomrostiga delen av karossen. Dock är det viktigt att vara medveten om att det kommer med flera villkor:

  • Genomrostning menas att det blivit ett hål inifrån eller underifrån som orsakats av materialfel eller fel vid tillverkning.
  • Har man inte följt Volvo Cars anvisningar för underhåll så riskerar man bli utan garantin.
  • Garantin täcks inte av skador följda av natur eller miljö som storm, surt regn eller yttre påverkan som stenskott eller fel typ av rengöringsmedel.
  • Reparationer med delar som inte är Volvo originaldelar eller med metoder som inte är godkända av Volvo täcks inte.

Nybilsgaranti

När du köper en ny Volvobil så kommer den med en garanti som håller i två år från dagen du köpt bilen. Det innebär att fel som uppkommit under leverans av bilen eller som uppstått under garantitiden täcks. Viktigt att notera att man måste anmäla felet inom 14 dagar som man upptäckt det ”borde ha upptäckts” vilket spontant kan komma att ge problem då det lämnar utrymme för att säljaren ska ha argument för att inte vilja rätta felet.