Jämför helförsäkring

Gör en gratis jämförelse och hitta billigaste helförsäkringen.

Helförsäkringar

Compricer

Jämför helförsäkring helt gratis på Compricer.se. Hitta det bästa priset att försäkra din bil för.

insplanet

Jämför helförsäkring helt gratis på insplanet.com. Hitta det bästa priset att försäkra din bil för.

Moderna

Modernas helförsäkring är en trygg försäkring för dig som bilägare oavsett vilken bilmodell du kör.

Folksam

Få prisförslag direkt online på Folksams helförsäkring. Topprankad i Konsumenternas jämförelse.

Ica försäkring

Dubbel Ica-bonus när du har Icas helförsäkring. Högt rankad i Konsumenternas jämförelse.

Få prisförslag direkt online! Högsta betyg från kunderna. Teckna din helförsäkring hos Svedea idag.

Vad är en helförsäkring?

När man tecknar en bilförsäkring så finns det olika typer beroende på hur skyddad du vill vara. En helförsäkring kan variera i innehåll beroende på försäkringsbolag men idén är att det mesta ska ingå i en sådan. Det är dock viktigt att veta att en helförsäkring sällan försäkrar ALLT så det är bra att titta igenom vad som ingår och inte så jämför helförsäkring, ifall man känner att man behöver lägga till något på den. I en helförsäkring så brukar i alla fall Trafikförsäkringen ingå som du måste ha enligt lag samt s.k. vagnskada.

Vad täcker en helförsäkring?

Som ovan nämnt så täcker en helförsäkring både den lagligt bindande trafikförsäkringen, halvförsäkring samt vagnskada. Trafikförsäkringen täcker personskada och skada på annans egendom och en halvförsäkring täcker sånt som händer bilen vilket kan innebära alltifrån fel på motor, fönsterkross, fel drivmedel m.m. Och vagnskada är helt enkelt yttre skador p.g.a. kollision eller skadegörelse.

Jämför helförsäkring

Precis som med alla försäkringar oavsett om det gäller ett fordon, hus eller dig som person så är de alltid anpassade till den som tecknar försäkringen. Samma gäller därför en helförsäkring. Jämför helförsäkring hos de olika försäkringsbolagen för att få fram ett pris samt innehåll för denna.

Exempel på innehåll av en helförsäkring:


Trafikförsäkring (täcker personskada och annans egendom vid olycka)-Bärgning/Vägassistans.

  • Rättskydd
  • Stöld av bil/fordon
  • Stöld UR bil samt från bil (t.ex. hjul/däck)
  • Brand
  • Glas/Fönster
  • Maskinskada
  • Feltankning

Sedan finns det bolag som kan erbjuda extra tillägg eller en försäkring som täcker mer än en helförsäkring. Exempel på vad inte täcks i exemplet ovan är skada på hyrbil, förlust av bilnyckel eller kupéskada. Som tidigare nämnt så skiljer det sig en del så gör din research och jämför helförsäkring för du kan annars gå miste om något som du kan ha oturen att råka ut för.

Behöver man alltid en helförsäkring?

Nej, köper man en helt ny bil som ingen ägt innan dig så är det inte helt ovanligt att få en vagnskadegaranti som gäller en viss tid (t.ex. 3 år) på köpet. Då denna är en stor del eller i alla fall en tredjedel av vad en helförsäkring täcker så kan det vara en bra idé att vänta med helförsäkringen tills garantin löpt ut och då välja en halvförsäkring till dess.